Grijanje s nama znači uštedu ...

  • pl
  • en
  • ru
  • ua
  • de
  • fr
  • lt
  • ro
  • hr
Facebook Twitter Facebook

O nama

Marka kotlova Cichewicz pripada grupi CWD koja je distributer i uvoznik mnogih brandova kotlova i kamina u Poljskoj. Naši uređaji se koriste kako u malim, kućnim kotlovnicama, tako i u industrijskim kotlovnicama poslovnih zgrada kao što su hoteli, skladišne i proizvodne hale. Grijemo također građevine tipa Agro zbog mogućnosti spaljivanja bilo koje vrste biomase ili poljoprivrednog otpada. Nije stoga čudno da naši kotlovi griju kokošinjce, staklenike ili staje. Naše uređaje nudili smo i montirali za grijanje sakralnih objekata npr. crkvi, a također i za netipične objekte npr. skloništa, lugarnice pa čak i za grijanje travnjaka nogometnog igrališta. Zbog velikog raspona rješenja i sustava grijanja, osim tipičnog načina tj. smještanja kotlovnice u objekt, nudimo i mobilne kontejner kotlovnice i spremnik za postavljanje izvan objekta.

 

Naša tvrtka aktivno podupire ekološke projekte kojima je cilj zaštita okoliša i smanjivanje troškova grijanja i energije. Ime Cichewicz se već preko 40 godina povezuje s opremom za grijanje na alternativna goriva i plin. Tvrtka je bazirana na obiteljskom poduzeću i brine prvenstveno o okolišu te ekologiji. To je razlog zbog kojeg smo mi pioniri uvođenja kotlova za centralno grijanje na pellete na poljsko tržište. Kontinuirano proizvodimo i uvozimo opremu za grijanje na biomasu, koja predstavlja najvišu razinu brige za okoliš po pitanju emisija štetnih plinova i ekologije. Kotlovi za centralno grijanje i kamini na obnovljiva goriva (uključujući drva ili pelete) koje prodajemo, zadovoljavljaju sve norme za emisiju štetnih plinova koje su trenutno na snazi u EU.

Sadašnja misija i cilj naše tvrtke je smanjivanje troškova grijanja kućnog ili korporativnog proračuna koji čine bitnu komponentu u našoj klimi.  Naglasak na niske troškove grijanja je danas globalni trend i stoga ga mi pokušavamo aktivno podržati. Dakle, nudimo široku paletu proizvoda, koji pripadaju obnovljivim izvorima energije i jamče korisniku energetsku neovisnost. Iz tog razloga nudimo kotlove, peći i kamine, koji sagorijevaju goriva kao što su: peleti, briketi, ogrjevno drvo, drvna sječka, piljevina, koštice trešnje ili šljive, žito, slama, briketi od slame, ugljen, eko grašak, mješavine ugljene prašine. Ono što je važno za kupca, nudimo niz rješenja za modernizaciju kotlova na ugljen na ekološki – nudimo brojne plamenike za biomasu ili pelet, koji, kada su instalirani u kotlu na ulje ili ugljen ne samo da smanjuju troškove grijanja, već i utječu na emisije plinova i ekološki rad samog kotla.

   Aktivnosti zaštite okoliša, zbog niske razine potpore države u tom pogledu, kako bi bile popularne, moraju biti široko promaknute. Godinama naša tvrtka organizira osposobljavanje, sastanke ili konferencije, samo sa jednim ciljom – široko definiranom ekologijom. Promocija obnovljivih izvora energije, fotonaponskih sustava i energije iz sunca je naš primarni cilj. Također sudjelujemo u mnogim sajmovima posvećenim obnovljivim izvorima energije u zemlji i inozemstvu. Zbog nedovoljne potpore od strane države, potrebna je jaka propaganda da bi se ekološka djelovanja popularizirala. Godinama naša tvrtka organizira osposobljavanja, sastanke i konferencije koje imaju u cilju samo jedno – široko razumijevanu ekologiju. Promoviranje obnovljivih izvora energije, fotonaponskih sustava i općenito solarne energije naš je primarni cilj. Također, sudjelujemo na mnogim sajmovima posvećenim obnovljivim izvorima energije u zemlji i inozemstvu.

    

Podržavajući obnovljivu energiju i ekološke sustave grijanja redovito surađujemo s tiskom i TV. U okvirima te suradnje, plasiramo oglase ili članke iz područja obnovljivih izvora energije. Naše djelovanje u više je navrata bilo opisivano u medijima. Moglo bi se reći da spadamo među vodeće tvrtke koje čine tržište opreme za izgaranje alternativnih goriva u Poljskoj i Europi.  Do sada je suradnja uključivala sljedeće medije::

- Polski Instalator
- Murator
- Magazyn Instalatora
- Instalreporter
- Ładny dom
- Puls Biznesu
- TVP
- TVN
- lokalne novine

 

 

Trenutni projekti naše tvrtke uključuju ne samo sustave grijanja na biomasu, već i kogeneraciju, koju čine sustavi za generiranje topline i električne energije iz biomase, fotonaponski sustavi pa čak i zbrinjavanje industrijskih i poljoprivrednih otpada.  Proizvodnja električne energije iz biomase, energetska neovisnost i korištenje solarne energije zapravo predstavljaju prioritetne ciljeve Europske Unije, u svrhu osiguranja energetske neovisnosti diljem EU. Nudeći sveobuhvatna rješenja sustava za grijanje u kojima koristimo gore navedene izvore energije postajemo vodeća tvrtka u zemlji te aktivno razvijamo izvoz u više od 14 zemalja u Europi.

.

Kliknite ovdje

Kotlovi koje nudi naša tvrtka prodaju se u Poljskoj, ali i u inozemstvu. Trenutno izvozimo u više od 14 zemalja i dobivamo pozitivne ocjene tamošnjih korisnika. Da bi naši proizvodi bili sigurni i ispunjavali zahtjeve većeg broja tržišta ponekad moraju ispunjavati rigoroznije norme od standardnih EU normi. To je razlog zbog kojeg mnogi naši proizvodi već sada zadovoljavaju norme emisije plinova koje će se primjenjivati tek u 2016 godini. Ovi proizvodi su označeni posebnom ekološkom oznakom i već u Poljskoj su subvencionirani. Kao prvi u Poljskoj među proizvođačima kotlova, proveli smo termovizijska ispitivanja gubitka topline u kotlovima, i na taj način kao jedni od rijetkih za nekoliko odabranih modela kotlova posjedujemo ateste TÜV.

Kao prvi poljski proizvođač kotlova na kruta goriva uvršteni smo na elitnu listu BAFA – ekoloških i tehnički zahtjevnih kotlova, koji sagorijevaju biomasu. Na popisu subvencioniranih uređaja BAFA su proizvodi poznatih europskih proizvođača, uključujući: Buderus, Viessmann, Solarfocus, Bavaria itd. Važno je napomenuti da se za neke od naših kotlova u Njemačkoj može dobiti potporu do 2.400 eura. Do danas, samo nekoliko proizvođača kotlova iz Poljske nalazi se na popisu BAFA. Vrijedno je spomena, da su mnogi od naših kotlova osmišljeni na temelju istraživačkih jedinica smještenih u Švedskoj i Njemačkoj.  Također aktivno surađujemo s tehničkim veleučilišta u zemlji, gdje su naši proizvodi instalirani u demonstracijskim kotlovnicama - radionicama za studente.

    

Sažetak našeg aktivnog rada na tržištu tehnologije grijanja, bila je pobjeda naše tvrtke u natjecanju Magazina Instalatora, gdje su svoja postignuća prezentirali vodeći proizvođači kotlova u Poljskoj. U glasovanju čitatelja u posebno pripremljenoj anketi osvojili smo prvo mjesto. To je veliko priznanje za našu tvrtku i potvrđuje dobar ugled naših proizvoda među instalaterima i samim korisnicima.

Širenje na inozemna tržišta, popraćeno brojnim uspjesima za nas je veliki razlog za ponos.  Dokaz kvalitete naših usluga i proizvoda je činjenica, da već godinama surađujemo s tvrtkom Bosch proizvodeći za njih kotlove za centralno grijanje koji koriste biomasu u različitim rasponima snage. Dugi niz godina naši proizvodi se nude na odabranim europskim tržištima pod markom Buderus.  Naši proizvodi se također mogu naći pod drugim europskim brandovima kao što su UNI, BIO itd. Iskustvo suradnje s velikim i zahtjevnim tvrtkama osigurava stabilnu kvalitetu proizvoda te njihovu sigurnost i trajnost.

Naša internet stranica koristimo "kolačiće", promijenite postavku za pretraživanje ako ne želite da ih koriste.

Zamknij