Grijanje s nama znači uštedu ...

  • pl
  • en
  • ru
  • ua
  • de
  • fr
  • lt
  • ro
  • hr
Facebook Twitter Facebook
Može li mobilna peć grijati bilo koju zgradu?
09.12.2023

Može li mobilna peć grijati bilo koju zgradu?

 

Mobilne i kontejnerske kotlovnice

Zamjensko grijanje u slučaju kvara ili obnove kotlovnice, dizalice topline ili toplinske podstanice vrlo je popularan sustav osiguranja toplinskog sustava u našim krajevima. Osobito zimi i u jesen, u mnogim regijama Europe grijanje je osnovna potreba, stoga ne čudi da je opskrba toplinskom energijom ključni čimbenik u funkcioniranju kućanstava, tvrtki, općinskih zgrada, poduzeća i poljoprivrednih gospodarstava. Mobilne i kontejnerske kotlovnice mogu se postaviti izravno na gradilište kao zamjenski izvor topline za osiguranje grijanja objekata, vojarni, kampova ili čak masovnih događanja.

Koje se zamjensko ili privremeno grijanje može koristiti tijekom kvara?

U slučaju kvara na toplani, kotlovnici ili dizalici topline moramo brzo pokrenuti zamjensko grijanje. Takav privremeni izvor topline, koji se čini idealnim rješenjem za svaki objekt, je uljni kotao na lož ulje ili dizel. Radi se o široko dostupnim gorivima stabilnih parametara, a same uljne kotlove karakterizira stabilan rad bez kvarova u svim uvjetima.

Može li mobilna peć grijati bilo koju zgradu?

Mobilne peći u kontejnerima ili prikolicama su neovisni izvori topline, u praksi mogu raditi samostalno jer imaju vlastiti dimnjak i krug grijanja. Dakle, mogu napajati instalacije praktički svake zgrade, uz uvjet da su dovodni i povratni vodovi sustava grijanja razvedeni te da je električna instalacija spojena na parking prikolice.

Raspon snage od 40 kW do čak 600 kW omogućuje grijanje obiteljskih, višestambenih i velikih objekata. Prikolica za grijanje može privremeno zamijeniti grijanje iz kotlovnice na plin, biomasu ili pelete. Također zamijenite centar grijanja tijekom renoviranja ili kvara grijanja mreže. Ako sustav grijanja ne osigurava toplinu, npr. dizalica topline za vrijeme jakih mrazeva, može se ugraditi mobilna kotlovnica kao pomoćni uređaj za grijanje. Kao što može biti pomoćni izvor topline za procesnu toplinu, npr. za pokretanje bioplinskog postrojenja.

Prikolice za centralno grijanje i kontejnerski kotlovi za grijanje mogu se pokretati ne samo lož uljem i dizelom. Imamo i jedinice na električni pogon, tj. mobilne električne peći i jedinice koje se griju na biomasu, npr. pelete ili drvnu sječku. Kontejnerske kotlovnice možemo izraditi prema nacrtu kupca za gotovo sve vrste goriva, uključujući plinske ili toplinske pumpe. Važno je da se modularne kontejnerske kotlovnice mogu povezati u kaskade za stvaranje jedinica veće snage, npr. za napajanje velikih tvornica, stambenih naselja, pa čak i gradova ili okruga.

Mobilne kotlovnice možete kod nas kupiti ili iznajmiti

Mobilne kotlovnice i prikolice za grijanje možete kod nas kupiti prema tipskom dizajnu, naručiti za potrebe vlastitog projekta ili jednostavno iznajmiti. Vršimo kratkoročni i dugoročni najam mobilnih kotlovnica u kontejnerima i na prikolicama. Najam može biti na dan, tjedan, mjesec ili cijelu sezonu grijanja. Surađujemo s operaterima toplina, građevinskim tvrtkama, developerima i državnim agencijama u sveobuhvatnoj opskrbi toplinskom energijom.

Kotlovi za centralno grijanje na prikolicama i kontejnerskim zgradama mogu se pustiti u rad praktički isti dan nakon isporuke. To je izvor topline koji se brzo postavlja i koji je, u slučaju lož ulja, potrebno napuniti samo jednom svakih nekoliko tjedana. U slučaju većih kapaciteta i kontejnerskih kotlovnica, možemo osigurati povećane zalihe goriva u samostalnim spremnicima ili vanjskim spremnicima goriva do 8.000 litara.Ovim sustavom se produljuje autonomija rada mobilnog sustava grijanja bez potrebe za punjenjem goriva. Dodatno, naši uređaji mogu biti opremljeni daljinskim mjerenjem razine goriva i WIFI modulom - nadzor i upravljanje sustavom putem pametnog telefona ili računala

Naša internet stranica koristimo "kolačiće", promijenite postavku za pretraživanje ako ne želite da ih koriste.

Zamknij