Grijanje s nama znači uštedu ...

  • pl
  • en
  • ru
  • ua
  • de
  • fr
  • lt
  • ro
  • hr
Facebook Twitter Facebook
Kotlovi na centralno grijanje na biomasu sa masovnim skladištenjem goriva
08.06.2020

Kotlovi na centralno grijanje na biomasu sa masovnim skladištenjem goriva

Kotlovi na centralno grijanje na biomasu sa masovnim skladištenjem goriva


Biomasa kao gorivo jeftin je izvor topline, lako je i jeftino nabaviti, ali problem je sezona njegove dostupnosti. Ovisno o sezoni i regiji, pristup ogrjevnom ogrjevu i ostatku drva varira. Generaliziranje državnih šuma ima određeno doba godine za organiziranje prodaje i aukcija za otkup stabala. Uz to, pile se uklanjaju iz drva u različito vrijeme i ne rade uvijek tijekom cijele godine maksimalnom brzinom.


Stoga imamo sezonu pristupa biomasi, što utječe na njezinu cijenu. Nisu sve kotlovnice dizajnirane tako da možete osigurati kupnju goriva jednom godišnje, a zatim i njegovu dostupnost za cijelu sezonu. To obično rade velike instalacije za grijanje na biomasu, koje imaju snažna skladišta biomase ispod skloništa i mobilne podne sustave za dovod goriva.


Kotlovi na centralno grijanje na biomasu sa masovnim skladištenjem goriva ovdje su razumno rješenje!
Stoga je u fazi projektiranja kotlovnice na biomasu s skladištenjem goriva tijekom cijele godine vrijedno napraviti ekonomsku analizu koliko mora biti velik silos za biomasu. Ne radi se samo o autonomiji upravljanja kotlovnicom, već i o pružanju jeftinog goriva za našu peć. Naša tvrtka pomaže klijentima u pravilnom odabiru takvih rješenja.


Ako imamo prostor, financijska sredstva i zgrade za skladištenje većih količina biomase - vrijedno je dizajnirati odgovarajuće odabranu kotlovnicu. Ovdje imamo sljedeće mogućnosti:


kotao za centralno grijanje, s dovodom i spremnikom za medijum koji je spojen na kolektivni silos - uobičajeno rješenje u stolarskim tvornicama s centralnim padovima kotao za centralno grijanje s dovodom, pomičnim podom instaliranim u skladištu ili hali u kojoj se može pohraniti nekoliko desetaka m3 sustav centralnog grijanja s vanjskim silosom goriva povezanim na sustav automatskog odabira goriva

Svaki sustav povećava cijenu kotlovnice, ali povećava se i njegova razina automatizacije!
Za kotlovnice snage 100 kW mogu se koristiti posebni sustavi za odabir ruku. Njihova cijena nije niska, zbog čega su češći kod kotlova na biomasu kapaciteta 500 kW i više. Sa 960 kW, to je standardno rješenje.

Kao visoko automatizirani sustav za dovod biomase, hranilica mora biti i pouzdana. Zbog toga naša tvrtka koristi ojačane vijčane zupčanike i transportere, a hidraulični sustavi koriste se za pokretne podne sustave. Naša tvrtka nudi rješenja za uporabu u tehnološke svrhe tijekom cijele godine, na primjer sušilice itd. Stoga nudimo rješenja za kontinuirano sagorijevanje biomase za 7000 h / godišnje.


Ne ustručavajte se kontaktirati nas!

Naša internet stranica koristimo "kolačiće", promijenite postavku za pretraživanje ako ne želite da ih koriste.

Zamknij